torstai 30. lokakuuta 2014

Onnittelukortti 50-vuotiaalle miehelle

Ystäväni pyysi apuani onnittelukortin tekemisessä sukulaismiehelle, jonka tärkeimmät harrastukset ovat metsästys ja mäyräkoira. Korttien suunnittelu miehelle ylipäätään on aina hieman haastavampaa, mutta mikäs sen mielenkiintoisempaa kuin välillä mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Pääväreiksi tietysti valikoitui ruskea ja vihreän sävyt ja lopulta sain idean logomaisesta kortista, jossa on metsätausta. Eriväriset puut luovat samalla camouflagemaista ilmettä. Logon taustalla näkyy karkuun päässen karhun tassun jäljet :)

Kortin kokoaminen oli nopea työvaihe, mutta logon suunnitteluun meni jonkin verran aikaa, jotta sain mieleisen kokonaisuuden. Halusin myös, että päivänsankarille rakas mäyräkoira erottuu, joten suunnittelin sen siten, että koira tulee osittain kortin yli.

Tarvikkeet:
  • Korttipohja
  • Erivärisiä papereitä (vihreän sävyjä, ruskeaa, mustaa)
  • Kuvioleikkuri tai stanssi+laite (puut voi leikata myös saksilla)
  • Sakset
  • Teippiliimaa
  • 2-puoleisia kohotarroja

Kortin "logo" on tehty wordissä ja printattu paksulle paperille. Numeron 50 fontti on nimeltään Stencil. Seuraavaksi leikkasin stanssilla erivärisiä puita, jotka kiinnitin korttipohjaan teippiliimalla ja osan kohotarroilla, jotta kortissa olisi kolmiulotteista efektiä. Logo on kiinnitetty kohotarroilla ja kortti viimeistellään leikkaamalla reunojen yli tulevat rungot ja oksat pois.Yksityiskohtaiseen leikkaamisen kannattaa käyttää pieniä kapeakärksiä saksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti