maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kutsu rippijuhliin

Sain siskoltani pyynnön suunnitella ja toteuttaa kutsut hänen avomiehensä pojan rippijuhliin. Olin iloinen saadessani sellaisen tehtävän, koska en ole ennen tehnyt rippikutsuja. Heidän perheensä on hieman "hipster-henkinen", joten halusin sen näkyvän kutsuissa. Vaikka kyseessä on uskonnollinen juhla, voivat kutsut silti olla ilmeikkäät ja persoonalliset.

Tarvikkeet:
 • Korttipohjia
 • Kuultopaperia
 • Liimateippiä
 • Sakset tai paperiveitsi
 
Rippikutsujen juju on teksin asettelussa, fontissa ja kuvissa. Tekstin fonttina on käytetty "American typewriter" ja kutsun kuvissa on käytetty "Hipster Icons" nimistä fonttia. Kutsutekstin alla on vanha c-kasetti vaaleanharmaalla sävyllä. Kutsun kanteen on lisäksi laitettu risti kuvaamaan itse tilaisuutta.

Teksti on aseteltu A4-kokoisen paperin toiseen reunaan siten, että sen voi printtauksen jälkeen taittaa ja liimata teippiliimalla korttipohjaan. Leikkaan vasta viimeiseksi ylimääräisen osan kuultopaperista pois paperiveitsen avulla.

Vinkki: Jos sopivaa koristetta kutsuun ei meinaa löytyä, sellaisen voi tehdä itse. Sumiaisten kirkko, jossa konfirmaatiomessu pidettiin, on tehty wordissä käyttäen viivoja. Ensin laitoin uuteen dokumenttiin kuvan kirkosta, jonka päälle vedin viivat. Lopuksi taustakuva poistetaan.


3 kommenttia:

 1. Ihanan modernin yksinkertainen kutsu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi! Myös itse juhlakalu oli todella tyytyväinen kutsuun :)

   Poista
 2. Nyt on tullut ajankohtaiseksi ruveta suunnittelemaan esikoisen rippijuhlia. Tosin vasta ensi kesänä, mutta omalle luonteelle parempi ruveta ajoissa miettimään vaihtoehtoja.
  Tekemäsi kutsu yksinkertaisuudessaan, mutta siltikin aivan kauniina, niin pisti silmääni heti, että osaisinkohan itse tehdä myös..

  Kuultopaperille teosta/tulostamisesta. Onko minkälainen tulostettava? Mitä pitäisi ottaa huomioon?

  VastaaPoista