tiistai 29. huhtikuuta 2014

Ylioppilaskutsu ja kiitoskortti


Sain suunnitella ja toteuttaa ihanan nuoren naisen ylioppilaskutsut muutama vuosi sitten. Minulla oli vapaat kädet, joten niiden pääväriksi tuli pinkki. Kortteihin ei ole käytetty ollenkaan liimaa vaan ne on kiinnitetty reikäniitillä.

Tarvikkeet:
 • Kartonkia (pinkki korttipohja)
 • Tehostepaperi (hopea)
 • Kuultopaperia
 • Reikäniittejä (+ työkalut niiden kiinnittämiseen)
 • Kiitoskorttiin myös valokuva
 • Kirjekuoria

Tekstiosion on tehty wordissa. Suunnittelen kortteja usein wordissa alusta loppuun, koska siellä on helppo kikkailla erilaisten värien, kokojen ja fonttien kanssa. Ensiksi tehdään pinkki neliö kokoa 12,5 x 12,5 cm. Sen jälkeen lisätään pienempi harmaa neliö ja lopuksi valkoinen tekstilaatikko, jonka sisään suunnitellaan kutsuteksti.


Kohdistan neliöt oikeille paikoilleen valitsemalla ne kaikki SHIFT-pohjassa ja klikkaamalla align center ja align middle, suomeksi se taitaa olla keskitys.


Seuraavaksi kirjoitetaan kutsuteksti. Osoitetekstin laitoin tekstilaatikon sisään, jotta sen saa kätevästi oikeaan reunaan. Niitä kannattaa hyödyntää, jos tuntuu ettei saa muutoin aseteltua tekstejä haluamallaan tavalla.

Poistin pinkin ja harmaan taustan ja laitoin printattavan tekstin kehyksen katkoviivalla (jotta se erottuu kuvassa paremmin se on tummemmalla ja paksummalla kuin normaalisti laittaisin).

 A4-kokoiselle paperille mahtuu kaksi kutsutekstiä.

Printtauksen jälkeen tehdään korttipohjat. Leikkasin kirjekuorta hieman pienemmän neliön muotoisen palan pinkkiä kartonkia. Seuraavaksi leikkasin neliön muotoisen palan hopean väristä tehoste paperia.
 
Paperit asetetaan paikoilleen ja tehdään reikä rei'itintyökalun ja vasaran avulla.

Reikäniitti laitetaan paikoilleen ja kortti käännetään ympäri. Tässä vaiheessa täytyy pitää kiinni papereista etteivät ne liiku paikoiltaan. Kiinnityksen jälkeen papereita voi toki jonkin verran suoristaa.

 Niitti lyödään vasaralla kiinni ja kutsu on valmis.
Kutsuteksti on printattu kuultopaperille ja tehostettu hauskasti pinkillä värillä muutamaa kohtaa.


 Tykkään viimeistellä myös kirjekuoret persoonallisemmaksi pienillä yksityiskohdilla. Ylioppilaskutsun ja kiitoskortin kuoriin laitettiin niitit, mutta myös osoitetarra on pyöreä kuten niittikin ja sattumalta tarjolla oli väreihin sopivia postimerkkejä.
 


Kiitoskortin kuva on muokattu photoshopilla mustavalkoiseksi ja mekko jätetty pinkiksi. Kiitos-teksti on kirjoitettu käsin kortissa olevaan kuultopaperiin.
 

2 kommenttia:

 1. Onpas kauniit kortit, hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasti! Kohtahan on taas aika lähettää kutsuja yo-juhliin :)

   Poista