perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kartta kutsun liitteeksi


Erilaisten juhlien kutsuihin ja opasteisiin tarvitaan usein karttaa opastamaan vieraita paikan päälle. Tyylikkään ja juhlan väreihin sopivan kartan voi tehdä helposti kotikonstein wordilla (oma versioni on aika vanha, mutta tarvittavat perusjutut löytyvät uusimmistakin wordeista).

Tein nopean esimerkin kulkuohjeesta Helsingin vanhasta kirkosta Astorian juhlasaliin Iso Robertin kadulle. Oikeaan käyttöön tehtävää karttaa tietysti hiottaisiin hieman enemmän.

Ensin napataan kuva kartasta, jossa näkyy molemmat kohteet ja tuodaan se wordiin. 

Piirsin freeform-viivalla neliöitä kortteleiden päälle.


Poistin laatikoiden reunat ja vaihdoin niihin vaaleanpunaisen värin.

Kun kortteleita on tarpeeksi, tein kadunnimet word artilla, jota on helppo pyöritellä sopivaan kulmaan. Tämän tyyppisissä ohjeissa kannattaa käyttää mahdollisimman selkeää fonttia, jotta tekstistä saa selvää.


Seuraavaksi kartan päällelaitetaan iso neliö, joka muutetaan halutun väriseksi (tässä tapauksessa harmaa) ja siirretään "korttelien" taakse.


Aktivoi harmaa neliö ja valitse kuva-asetuksista "tekstin takana".

Lopuksi merkitään kirkko ja juhlapaikka. Lisäsin myös katkoviivan selkeyttämään reittiä. "Korttelit" on myös varjostettu (add shadow), jonka takia ne näyttävät hieman kolmiulotteisilta.


Valmiista kartasta napsaistaan kuva (esim. print screen, macissa: shift+cmd+4), joka asetellaan sopivaan paikkaan kutsun liitteeksi.

Karttaan on laitettu vaaleanharmaat kehykset, jotta se olisi siistimmän näköinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti