tiistai 15. huhtikuuta 2014

Onnittelukortti


Laimi-rouva täyttää tänään komeat 90-vuotta. Minulta tilattiin hänelle onnittelukortti ja taustatiedoiksi sain, että hän asuu edelleen itsenäisesti omakotitalossaan ja on erittäin virkeä ja tyylikäs. Väreiksi valitsin raikkaan valkoisen ja sinisen yhdistelmän ja jotenkin tuntui, että juuri nuo perinteiset suomalaisuuteen liittyvät värit olisivat hänelle mieleen.

Tarvikkeet:

- Korttipohja (Stucco 15 x 15cm, valkoinen. Löytyy esim. Sinellistä)
- Värillistä paperia (Papermanian Capsule Collection - Parisienne Blue. Löytyy HobbyPointista tai Sinellistä)
- Satiininauhaa (2,5 cm leveä. Helsingin Nappitalosta)
- Timanttisolki (2x2 cm. Tilattu eBay:n kautta)
- Liimateippiä (Sinelli)
- Askarteluveitsi (omani taitaa olla rautakaupasta)
- Sakset

Ensimmäiseksi printtasin kortin päälle luvun 90 ja kortin sisäpuolelle runon (kiva valikoima löytyy täältä) sekä onnittelutekstin. Runon fontti on Garamond (small caps) ja onnitteluteksti Young Baroque Letter.

Leikkasin sinisestä kuviopaperista palan korttipohjan alaosaan, joka kiinnitettiin liimateipillä.

Seuraavaksi viilsin askarteluveitsellä satiininauhan levyisen viillon korttipohjan taitokseen ja vedin nauhan sen läpi. Sitten pujotin timanttisoljen satiininauhaan ja asettelin nauhan soljen kohdalle. Nauhan on tarkoitus jäädä hieman kasaan, koska se näyttää paremmalta ja piilottaa hyvin soljen keskellä olevan pidikkeen.

Nauha kiinnitetään kortin päälle liimateipillä. Käytin 3mm levyistä nauhaa, joten laitoin sitä siten, että satiininauha kiinnittyy molemmista reunoista.

Lopuksi viimeistellään satiininauha kannen sisäpuolelle teippiliiman avulla. Nauhan päätä varten voi laittaa liimateippiä myös pystysuuntaisesti, jotta nauha pysyy siististi paikoillaan (merkattu kuvaan katkoviivalla). Ylimääräinen nauha leikataan pois terävien saksien avulla.

Kortti on valmis.Sydämelliset onnittelut päivänsankarille!
2 kommenttia:

  1. Tämä kortti on kaunis kuin taulu! Mistä hankit tuon timanttisoljen, eikö tule kamalan kalliiksi jos tuommoisia käyttää?

    -Heli

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Olen tilannut solkia eBayn kautta ulkomailta, jolloin ne eivät ole kalliita, varsinkin kun tilaa isomman satsin. Käytän niitä sitten moneen eri projektiin. Hakusanoina voi käyttää esimerksi ”diamante ribbon slider” tai ”diamante buckle”.

    VastaaPoista