lauantai 12. huhtikuuta 2014

Raakasuklaatryffelit



Näiden tryffeleiden tekeminen oli oikein mielenkiintoista, johtuen kunnianhimoisesta suunnitelmastani tehdä niitä kerralla tupla-annos ja käyttää monitoimikoneen (en omista tällä hetkellä) sijaan blenderiä. Lopputulos oli suussasulava, vaikka raaka-aineiden mittasuhteet muuttuivat jonkin verran tekemisen aikana. Kun tämä satsi loppuu, kokeilen reseptia ihan yksinkertaisella määrällä.


Raaka-aineet (n. 20 tryffeliä)
 
1,2 dl hasselpähkinöitä (liota 2-3 tuntia ja valuta kuivaksi)
0,6 dl cashewpähkinöitä (liota 2-3 tuntia ja valuta kuivaksi)
3,5dl
raakakaakaojauhetta
0,7 dl agavesiirappia (lisää mieltymyksen mukaan)
¼ rkl nestemäistä alkoholitonta vaniljaa tai jauhettua vaniljaa
Ripaus laadukasta suolaa (esim. Himalajan suola tai kalaharin suola)
0,7dl kookosöljyä
0,7dl raakakaakaovoita
3 tippaa nestemäistä steviaa (ei pakollinen)
1 rkl hasselpähkinäöljyä (ei pakollinen)

Ohje
  1. Esivalmistele (liota ja valuta pähkinät) ja mittaa kaikki raaka-aineet.
  2. Sulata kaakaovoita kulhossa vesihöyryssä parin minuutin ajan.
  3. Ota kattila poista liedeltä ennen kuin kaikki kaakaovoinpalat ovat sulaneet. Lisää kookosöljy sulaan kaakaovoihin, jotta kookosöljy sulaa.
  4. Lisää kaikki muut aineet monitoimilaitteeseen. Kaada päälle öljyt ja sekoita heti kunnes seos on tasaista ja paksun ”kermaista”.
  5. Kaada nuolijan avulla seos kulhoon ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 45 minuuttia.
  6. Kun seos on jähmettynyt, kaavi teelusikallinen seosta ja pyöritä siitä käsien välissä palloja. Anna pallojne jäähtyä jääkapissa ainakin 10 minuuttia leivinpaperilla päällystetyn alustan päällä.
  7. Kun pallot ovat jähmettyneet tarpeeksi, ne voi kuorruttaa ja koristella.
Kuorrutussuklaa
(riittää n. 24-30 tryffeliin)

2,3 dl raakakaakaovoita
1,2 dl raakakaakaojauhetta
0,6 dl agavesiirappia
Ripaus laadukasta suolaa (esim. Himalajan suola tai kalaharin suola)
¼ rkl nestemäistä alkoholitonta vaniljaa tai jauhettua vaniljaa

  1. Sulata kaakaovoi ja lisää sinne muut aineet sekoittaen esim. haarukalla.
  2. Nostele tryffelipalloja esim. kahden hammastikun avulla suklaaseen ja nosta ne valutusritilälle tai leivinpaperille.
Kuorrutussuklaa muuttuu nopeasti kiinteäksi, joten jos haluaa lisätä esim. pähkinärouhetta tryffelin päälle, se kannattaa tehdä heti kuorrutuksen perään.

Alkuperäinen ohje on täältä.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tryffelit ovat oikein mainio lahjaidea tai niitä voi käyttää vaikka hääkarkkeina. Löysin kaapista sellofaani-pusseja, joihin pakkasin lahjoiksi menevät tryffelit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti