Näiden tryffeleiden tekeminen oli oikein mielenkiintoista, johtuen kunnianhimoisesta suunnitelmastani tehdä niitä kerralla tupla-annos ja käyttää monitoimikoneen (en omista tällä hetkellä) sijaan blenderiä. Lopputulos oli suussasulava, vaikka raaka-aineiden mittasuhteet muuttuivat jonkin verran tekemisen aikana. Kun tämä satsi loppuu, kokeilen reseptia ihan yksinkertaisella määrällä.
Raaka-aineet (n. 20 tryffeliä)
1,2 dl hasselpähkinöitä
(liota 2-3 tuntia ja valuta kuivaksi)
0,6 dl cashewpähkinöitä (liota 2-3 tuntia ja valuta kuivaksi)
3,5dl raakakaakaojauhetta
0,6 dl cashewpähkinöitä (liota 2-3 tuntia ja valuta kuivaksi)
3,5dl raakakaakaojauhetta
0,7 dl agavesiirappia
(lisää mieltymyksen mukaan)
¼ rkl nestemäistä
alkoholitonta vaniljaa tai jauhettua vaniljaa
Ripaus laadukasta suolaa (esim. Himalajan suola tai kalaharin suola)
0,7dl kookosöljyä
0,7dl raakakaakaovoita
3 tippaa nestemäistä steviaa (ei pakollinen)
1 rkl hasselpähkinäöljyä (ei pakollinen)
Ripaus laadukasta suolaa (esim. Himalajan suola tai kalaharin suola)
0,7dl kookosöljyä
0,7dl raakakaakaovoita
3 tippaa nestemäistä steviaa (ei pakollinen)
1 rkl hasselpähkinäöljyä (ei pakollinen)
Ohje
- Esivalmistele (liota ja valuta pähkinät) ja mittaa kaikki raaka-aineet.
- Sulata kaakaovoita kulhossa vesihöyryssä parin minuutin ajan.
- Ota kattila poista liedeltä ennen kuin kaikki kaakaovoinpalat ovat sulaneet. Lisää kookosöljy sulaan kaakaovoihin, jotta kookosöljy sulaa.
- Lisää kaikki muut aineet monitoimilaitteeseen. Kaada päälle öljyt ja sekoita heti kunnes seos on tasaista ja paksun ”kermaista”.
- Kaada nuolijan avulla seos kulhoon ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 45 minuuttia.
- Kun seos on jähmettynyt, kaavi teelusikallinen seosta ja pyöritä siitä käsien välissä palloja. Anna pallojne jäähtyä jääkapissa ainakin 10 minuuttia leivinpaperilla päällystetyn alustan päällä.
- Kun pallot ovat jähmettyneet tarpeeksi, ne voi kuorruttaa ja koristella.
Kuorrutussuklaa
(riittää n. 24-30 tryffeliin)
2,3 dl raakakaakaovoita
1,2 dl
raakakaakaojauhetta
0,6 dl agavesiirappia
Ripaus laadukasta suolaa (esim. Himalajan suola tai kalaharin suola)
¼ rkl nestemäistä alkoholitonta vaniljaa tai jauhettua vaniljaa
0,6 dl agavesiirappia
Ripaus laadukasta suolaa (esim. Himalajan suola tai kalaharin suola)
¼ rkl nestemäistä alkoholitonta vaniljaa tai jauhettua vaniljaa
- Sulata kaakaovoi ja lisää sinne muut aineet sekoittaen esim. haarukalla.
- Nostele tryffelipalloja esim. kahden hammastikun avulla suklaaseen ja nosta ne valutusritilälle tai leivinpaperille.
Alkuperäinen ohje on täältä.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Tryffelit ovat oikein mainio lahjaidea tai niitä voi käyttää vaikka hääkarkkeina. Löysin kaapista sellofaani-pusseja, joihin pakkasin lahjoiksi menevät tryffelit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti