Valkosuklaajuustokakun ohje on Kotilieden sivuilta ja kokeilin sitä ensi kertaa. Tuoreiden marjojen kanssa se toimii todella hyvin. Tein osasta taikinaa pienen kakun iltapäivällä vierailevia isovanhempia varten ja osasta minikoisia juustokakkuja brunssille. Päivänsankari ei niin välitä kakuista, mutta pienet suupalat maistuivat kahvin kanssa.
Valkosuklaajuustokakku
Pohja:
180 g kaurakeksiä, tai 100 g keksiä ja noin 80 g rouhittua tai raastettua suklaata
50 g voita sulatettuna
Täyte:
3 liivatetta
100 g valkosuklaata (1 levy)
100 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Hovi
170 g vaniljalla maustettua tuorejuustoa, esim. Valio Eila
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
Pohja:
180 g kaurakeksiä, tai 100 g keksiä ja noin 80 g rouhittua tai raastettua suklaata
50 g voita sulatettuna
Täyte:
3 liivatetta
100 g valkosuklaata (1 levy)
100 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Hovi
170 g vaniljalla maustettua tuorejuustoa, esim. Valio Eila
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
- Hienonna kaurakeksit ja suklaa tasaiseksi monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pohja. Taputtele keksiseos pohjalle.
- Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä, vähintään 10 minuuttia. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuustot ja valkosuklaa. Lisää liotetut, kuumaan nesteeseen sulatetut liivatteet.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita kevyesti vaahtoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna täyteen hyytyä seuraavaan päivään.
- Irrota juustokakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele valkosuklaa-juustokakku syötäväksi viljellyillä oikeilla kukilla, marjoilla tai hedelmillä, tummalla tai valkealla suklaalla esimerkiksi lastuina, rouheena tai konvehteina tai tilanteen mukaan esimerkiksi kakkukynttilöin tai marsipaanikoristein.
Hyvää isänpäivää kaikille isille
♡
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti