maanantai 21. heinäkuuta 2014

50-vuotisonnittelukortti naiselle

Minulta tilattiin 50-vuotisonnittelukortti naiselle. Koska en tuntenut syntymäpäiväsankaria enkä saanut sen tarkempia toiveita, sain vapaat kädet. Se on toisaalta ihanaa, mutta toisaalta luo enemmän paineita, koska ei tunne saajan makua. Jonkin aikaa mietiskeltyäni päädyin kauniiseen beigen ja vaalean sävyiseen korttiin.

Tarvikkeet:
  • Korttipohja (valkoinen kartonki, 15x15cm)
  • Eri värisiä helmiäispapereita
  • Satiinikangasta
  • Koristekristalleja
  • Eri kokoisia stansseja (+Sizzixin leikkuri)
  • Kaksipuoleisia kohotarroja
  • Liimateippiä
  • Kuumaliimaa

Tein ensimmäiseksi korttiin "logon" wordissä. Etsin netistä ornamenttimaisen ilmaiskuvan, jonka rajasin sopivan kokoiseksi.

Seuraavaksi lisäsin word art'in avulla numeron 50, jonka värjäsin kahdella eri ruskean sävyllä. Numeron fontti on Chopin Script.Lopuksi valitsin numeron reunan väriksi vaaleanruskean ja laitoin taakse varjostuksen.

Lopuksi kuvio ja numero laitetaan päällekkäin ja printataan.

Seuraavaksi korttipohja päällystetään satiinikankaalla. Ensimmäiseksi kankaat reunat huolitellaan liimateipin avulla. Kortin päälle laitetaan liimateippiä (merkattu punaisella katkoviivalla). Kankaan toinen reuna asetellaan ensin kiinni ja seuraavaksi toinen reuna. Lopuksi ylimääräinen kangas asetellaan ja painellaan kortin keskelle. Seuraavaksi kortti käänntetään ympäri.

Kortin päälle laitetaan liimateippiä, jonka jälkeen kasasin kankaan nippuun ja painoin sen kiinni kortin päälle. Ylimääräinen pätkä leikataan pois. Sama toistetaan toiselle puolelle. Kangasta voi asetella vielä kuumaliiman avulla.

Kortti viimeistellään numerologolla. Leikkasin kolmea eri kokoa Sizzixin stansseilla ja kiinnitin ne toisiinsa liimateipillä. Sen jälkeen seurasi kaikkein parhain vaihe - kristallien liimaaminen. Svarovskin kristallit kimaltelevat niin ihanasti, että niitä on vaikea olla lisäilemättä kortteihin aina kun on mahdollisuus. Kuten ennenkin, kiinnitän kristallit dippaamalla ne kuumaliimaan pinsettien avulla. Lopuksi kuvion taakse laitetaan runsaasti kaksipuoleisia kohotarroja ja se kiinnitetään kankaan päälle.

Kortti on valmis! Lämpimät onnittelut syntymäpäiväsankarille!

Kortin sisäpuolelle on printattu onnitteluruno sekä sama koristekuvion kuin "logossa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti