keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Onnittelukortti hääparille


Halusin yllättää salaa naimisiin menneen pariskunnan itsetehdyllä onnittelukortilla. Löysin pariskunnasta sopivan kuvan, jonka pohjalta idea lähti.

Tarvikkeet:
  • Valkoista kartonkia
  • Kuultopaperia (luonnonvaalea)
  • Kuviopaperia
  • Satiininauhaa
  • Helmiä ja lankaa
  • Liimateippiä
  • Kohotarroja
  • Viivotin, paperiveitsi, sakset
 
Ensimmäiseksi tein helmikoristeen. Minulla sattui olemaan helmitöihin tarkoitettua vahvaa lankaa, mutta korttiin voi hyvin käyttää tavallista ompelulankaa. Pohjalle tuleva helmi pujoitetaan langan läpi ja seuraavat helmet pojoitetaan molempien langanpäiden läpi, jotta ne pysyvät paikoillaan eikä päähän tarvitse tehdä näkyvää solmua. Langat päätellään solmulla.

Tein wordissä avioparin nimikirjaimista ja yhteisestä sukunimestä koristeen, jonka printtarin useammassa värisävyssä. Kotiprinttereistä ei aina tiedä mikä on lopullinen väri, joten parempi ottaa useampi vaihtoehto. Ylijääneet voi käyttää vaikka lahjan koristeluun. 

Käytin Sizzixin leikkuria, jotta sain leikauttua kauniin kuvion nopeasti. Koriste voisi olla myös pyöreä tai neliskulmainen, mutta halusin kokeilla uusia stansseja, joiden jälki on siistimpää kuin käsin leikatessa erikoiskuviota.
 
Valkoisesta kartongista leikataan halutun kokoinen korttipohja. Tein siihen taitoksen käyttämällä avukseni viivotin ja kohokuviointityökalua. Sen voi korvata jolla tylppäpäisellä ohuella välineellä (esim. lyijytäytekynän kärki).

Kuultopaperista ja kuviopaperista leikataan korttipohjan etupuolta pienemmät palat. Kuultopaperi on muutaman millin isompi kuin päälle tuleva kuviopaperi. Paperit kiinnitetään teippiliimalla.

Seuraavaksi lisätään satiininauha. Kohtaa voi mallata helmikoristeen avulla, jotta nauha tulee sopivaan kohtaan. Satiininauha kiinnitetään teippiliimalla.

Koristeen alle tuli "hämäysrusetti". Tein satiininauhasta kaksi lenkkiä, jotka on kiinnitetty teippiliimalla kärjistä. Lenkit lisätään teippiliimalla kortissa olevan satiininauhan päälle. Lopputulos näyttää siltä, että koristeen alla olisi oikea rusetti.

Nimikirjainkoriste on kiinnitetty kuultopaperiin teippiliimalla, jonka jälkeen kiinnitin helminauhan koristeeseen tekemällä kuultopaperiin viillon ja pujottamalla nauhan siitä läpi. Nauha kiinnitetään teipin pätkällä.


Kiinnittämistä varten laitetaan runsaasti kohotarroja ja koriste painetaan satiininauhojan päälle.


Kortin sisälle on printattu kuultopaperiin runo, jonka alle kuva tulee. Onnittelukortti on valmis.

Vielä kerran paljon onnea vielä M & M!

   

 Samppanjan voi nauttia vaikka ensimmäisenä hääpäivänä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti