keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Uuteen kotiin


Ystäväni on muuttanut uuteen asuntoon, joten vieraillessani siellä ensimmäistä kertaa halusin ilahduttaa häntä myös kortilla. Kortin teemana on avaimet uuteen kotiin. Ystävääni ajatellessani sävyiksi valikoitui korttia suunnitellessa murretut harmaan ja beigen sävyt.

Tarvikkeet:
  • Kartonkia korttipohjaksi (1-puoleinen helmiäiskartonki)
  • Sävypaperia (2-puoleista helmiäispaperia, eri sävyjä)
  • Läpikuultava vaalea helmiäispaperi tekstiä varten
  • Kristalleja
  • Satiininauhaa
  • Kohotarroja (2-puoleisia, pyöreitä)
  • Liimateippiä
  • Kuumaliimaa
  • Sakset (sekä askarteluveitsi, viivotin, askartelualusta)


Leikkasin korttipohjan Sizzixin laitteellani. Se on ihan uusi tuttavuus, joten sitä on tietenkin pakko hyödyntää. Postaan jatkossa ohjeita myös sellaisiin kortteihin, joihin ei tarvita erikoislaitteita. Korttipohjan erikoisuutena on alareunan kaunis koristekuvio. Leikkasin vaalean beigestä helmiäispaperista lyhyemmän palan korttipohjan päälle.

Paperi kiinnitetään liimateipillä.

Paperi kannattaa kohdistaa rauhassa, koska liimateippi ei juurikaan irtoa papereista sen jälkeen kun se on kiinnitetty.

Satiininauhan kiinnitystä varten lisätään liimateippiä. Askartelualustan ruudukkoa voi hyödyntää, jotta teipin saa suoraan.

Satiininauha kiinnitetaan siten, että nauhan alku- ja loppupää tulevat kortin keskelle etupuolelle. Nauha kiertää kortin ympäri. Askartelualustan tilalla voi käyttää vaikka tavallista ruutupaperia kohdistamisen apuna. Tärkeintä on saada nauha suoraan.

Nauha päätellään siistiksi.

Satiininauhasta solmitaan rusetti, joka kiinnitetään kuumaliimalla.

Avaimet on leikattu Sizzixin laitteella. Kuumaliimasin avainten päälle kahden värisiä kristalleja.

Avainten toiselle puolelle laitetaan pieniä pyöreitä kohotarroja, joilla avaimet kiinnitetään korttiin.

Lopuksi viimeistellään satiininauha.

Kortin sisälle tuli runo ja onnentoivotus. Tein wordiin ensin kortin sisäpuolen mittaiset kehykset, joiden reunan muutin katkoviivaksi ja vaalean harmaaksi. Paperi leikataan 'apu'kehyksen sisäreunaa pitkin viivottimen ja paperiveitsen avulla.

Seuraavaksi tein varsinaiset kehykset tekstiä varten. Käytin kahta eri paksuutta ja harmaan sävyä. Kehyksillä saa tehtyä helposti viimeistellyn ilmeen. Kannattaa kokeilla erilaisia yhdistelmiä.

Runo on kirjoitettu Garamond (small caps) ja onnentoivotus Young Baroque letter. Erikoisfontteja löytyy esimerkiksi täältä.

Printtasin tekstin läpikuultavalle helmiäispaperille, joka kiinnitetään liimateipillä, joka kannattaa laittaa kehyksien alle, jotta teippi ei näy läpi.

Kortti on valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti