![]() |
kuva lainattu täältä. |
Tässä reseptissä ei ole kuin yksi erikoisaine (hamppuproteiini), jonka voi jättää halutessaan pois. Muut ainekset löytyvät perusmarketista. Patukkaan tulevan tuorehillon marjoissa käyttää esim. mustikkaa ja mustaviinimarjaa, jolloin patukkaan saa vaihtelua.
MANSIKKA-VADELMAKAURAPATUKKA
Mansikka-vadelma-tuorehillo:
1 dl kotimaisia pakastemansikoita
2 dl kotimaisia pakastevadelmia
½ tl vaniljajauhetta
Soseuta hieman sulaneet marjat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella soseeksi. Kaada sose kulhoon ja sekoita joukkoon vaniljajauhe ja chia-siemenet. Sekoita parin minuutin päästä uudelleen, jotta chia-siemenet eivät paakkuunnu. Pane jääkaappiin odottamaan.
Kaurapohja:
1 rkl chia-siemeniä
½ dl vettä
¾ dl hunajaa tai agavesiirappia
½ dl kookosöljyä
1 tl kookosöljyä
1 tl vaniljajauhetta
5 dl kaurahiutaleita
2 dl mantelijauhetta
1 dl kauramannaa tai tehosekoittimella jauheeksi jauhettuja kaurahiutaleita
1 dl seesaminsiemeniä
(1 rkl hamppuproteiinia) ei pakollista
½ tl ruususuolaa
Lisäsin omaan taikinaani yhden desin hasselpähkinärouhetta, kun sitä sattui löytymään kaapista. Se toi patukkaan lisää mukavaa purutuntumaa.
Lämmitä uuni 175 °C:seen ja levitä leivinpaperi noin 18 x 26 cm vuokaan. Aamupalakirjasta löytyi myös vinkki, että leivinpaperi kannattaa rypistää pieneksi palloksi ja kastella, jolloin asettelu vuokaan on todella kätevää.
- Sekoita lasissa chia-siemenet ja vesi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita lämminvesihauteessa tai pienessä kasarissa hunaja, kookosöljy ja vaniljajauhe. Kun seos on tasaista, sekoita joukkoon geeliytynyt chia-vesiseos.
- Mittaa isoon kulhoon kaurahiutaleet, mantelijauhe, kauramanna, seesaminsiemenet, (hamppuproteiini)sekä ruususuola ja sekoita.
- Lisää sekaan kookosöljy-hunajaseos ja sekoita tasaiseksi, tahmeaksi massaksi. Jos taikina ei tunnu tarpeeksi tahmealta, sinne voi lisätä hunajaa tai kookosöljyä.
- Taputtele 2/3 kaurataikinaa tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle. Levitä päälle chia-marjahillo ja ripottele lopuksi päälle loput kaurataikinasta.
- Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes paistos on kypsää. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa vasta sitten paloiksi. Säilytä valmiita patukoita jääkaapissa tai pakastimessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti