perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävänpäiväkortti

Tervetuloa blogiini!


Innokkaana askartelijana halusin kokeilla tätä bloggaamista, koska olen saanut monia ideoita ja inspiraatioita muista blogeista. Tarkoitukseni on julkaista suunnittelemiani projekteja sekä niiden ohjeita.

Ystävänpäivän kunniaksi ensimmäinen postaus mistäs muustakaan kuin ystävänpäiväkorteista!

Suunnittelin neljä eriväristä korttia, joiden sävyt valittiin saajien mukaan.
 

Tarvikkeet: 
  • Valkoista kartonkia
  • Värillistä kartonkia
  • Pieni pätkä nauhaa
  • Koriste 'timantti'
  • Kaksipuolista liimateippiä
  • Kuumaliimaa
  • Pinsetit 'timantin' asettelemiseen
  • Sakset (ja kuviosakset), jos leikkaat sydämet käsin
Minulla on käytettävissä Sizzixin sydämen muotoisia stansseja.

Ensimmäiseksi suunnittelin tietokoneella tekstit. Käytän pääasiassa wordia tekstien luomiseen, koska sillä saa tehtyä kotiaskartelijan tarpeisiin tarpeeksi laadukasta jälkeä.

Lisäsin uuteen dokumenttiin stanssin kokoisen sydämen. Jos leikkaa käsin, voi itse määritellä minkä kokoisen kortin ja sydämen haluaa tehdä.


Sen jälkeen kirjoitin sydämen sisään eri kielillä tekstilaatikoihin sanan ystävä. Sanat on googletettu, joten täytyy vain luottaa, että ovat oikein.

Vaihdoin oletus fontin Garamondiksi (small caps) ja vaihdoin fontin kokoa välille 8-12 pt ja värejä eri sanojen kohdalla. Esimerkisi siniseen korttiin kahta eri sävyistä harmaata sekä vaalean sinistä.

Vedin kaksi viivaa sydämen poikki, jotta sanojen asettelu olisi helpompaa. Tarkoitus oli jättää suomenkieliselle sanalle selkä tila.

Ystävä-sanan fontti on Champignon, koko 64pt.

Toisen puolen teksti suunniteltiin samalla tavalla.

Printtauksen jälkeen leikkasin sydämet Sizzixin Bigshot Pro laitteella. Jos sydämet leikkaa käsin, kannattaa jättää wordin "taustasydän" paikoilleen, jotta voi leikata siististi aivan viivojen sisäpuolelta.

Värillisestä kartongista leikataan hieman isompi sydän. Käytin piparkakkureunaista stanssia. Käsin leikateissa kannattaa leikata 'suoraa' sydämen muotoa tai käyttää kuviosaksia. 

Kortit kiinnitetään värilliseen kartonkiin liimateipillä. Se on kätevää, koska nauhan saa katkaistua käsin. Se ei myöskään käpristä paperia, kuten märkä liima kuivuessaan.

Koristetimantti liimataan kiinni kuumaliimalla. Käytän pinsettejä apuna, kun dippaan timantin taustan kuumaliimaan ja asetan korttiin. Kuumaliiman hyöty on siinä, että se kuivuu nopeasti ja toisin kuin esimerkiksi tavallinen pikaliima, joka saattaa kostuttaa paperin ja sitten kuivua läikkämäiseksi.
Swarovskin flatback kirkas kristalli, koko SS9.

Kortti viimeistellään suloisella rusetilla.
 

Kuumaliimaa kannattaa lisätä rusetin taakse myös hieman lenkkien alkupäähän, jotta rusetti asetuu ja pysyy paremmin.

Rusestin nauhat leikataan siisteiksi terävillä saksilla.

Ystävänpäiväkortti on valmis!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti