Tarvikkeet korttia varten:
- A6 korttipohja
- Hopean väristä kartonkia
- Valkoista, sinistä ja punaista kartonkia
- Kultaisia niittejä
- Tähti-lävistin
- Kirjain-stanssi (PaperTreyInk)
- Paperinarua
- Kohotarroja
- Liimaa
- Sakset
Leikkasin hopeanvärisestä kartongista saksilla suikaleita, jotka liimasin laineiksi korttipohjaan. Liimasin siniset tähdet ja punaiset suikaleet purjeisiin, jonka jälkeen leikkasin ylimenevät osat saksilla pois. Seuraavaksi liimasin stanssilla leikatun baby-sanan veneen runkoon ja lisäsin siihen myös valkoisen ohuen kaistaleen kartonkia. Viimeistelin rungon kultaisilla niiteillä ja punaisella taustalla. Kiinnitin purjeet ja rungon korttipohjaan kohotarroilla. Lopuksi leikkasin tummansinisestä, punaisesta ja turkoosista paperista kolmioita viiriä varten. Liimasin ne ja pienen pätkän paperinarua kortin kulmaan.
Tarjoiluiksi päätin tehdä kolmioleipiä, bebe-leivoksia sekä raakasuklaakakkua. Bebe-leivokset voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, koska ne voi pakastaa, kolmioleipien täytteen voi tehdä edellisenä iltana valmiiksi ja samoin kuin herkullisen, mutta yksinkertaisen raakakakunkin. Tällä tavoin ei jää liikaa tekemistä ennen vieraiden saapumista, ainoastaan kolmioleipien täyttäminen ja tarjoilujen laittaminen esille.
Tonnikalatäytteisiin kolmioleipiin löysin ohjeen Valion sivuilta. Täytteestä tuli oikein hyvää, kun sen antoi olla kannellisessa rasiassa yön yli.
Aineet:
1 tlk (185/150 g) tonnikalaa vedessä
1 dl amerikkalaista kurkkusalaattia
1 rasia (200 g) valkosipulin makuista tuorejuustoa
1/2 dl hienonnettua tilliä
8 viipaletta ruispaahtoleipää , esim. ruistoast
8 viipaletta ruispaahtoleipää , esim. ruistoast
Valmistusohje
Valuta tonnikalasta vesi siivilässä. Hienonna kala haarukalla kulhon pohjalla. Lisää joukkoon muut aineet. Levitä seosta ruispaahtoleiville. Paina kevyesti kaksi leipää vastakkain ja leikkaa kolmioiksi.
Tämä Taivaallinen viljaton&maidoton suklaakakku on Syötävänhyvä -blogista ja pidän siitä sen takia, koska sen kanssa ei tarvita mitään erikoisaineita tai kikkailuja. Kakku on helppo valmistaa ja siitä on hyvä aloittaa raakakakkukokeilut. Muokkasin pohjan määriä ihan pikkuisen, koska käytin 18cm kakkuvuokaa ja tuntui ettei alkuperäisen ohjeen määrät ihan riittäneet siihen.
Ohje
2 dl pähkinöitä (saksan- tai pekaanipähkinöitä)
4-5 pehmeää taatelia
ripaus kanelia
pienempi ripaus suolaa
1,7 dl kookosmaitoa (huom! sitä jähmettynyttä osaa)*
6 pehmeää taatelia
60 g raakasuklaata (esim. puhdistamon)
n. 2 rkl kookosöljyä
ripaus aitoa vaniljajauhetta
* Esivalmisteluna laita tölkki kookosmaitoa edellisenä päivänä jääkaappiin.
Muusaa blenderissä/monitoimikoneessa pohjan ainekset muruksi. Tästä pohjasta tulee huomattavasti karkeampi ja vähemmän "taikinamainen" kuin normaalisti raakakakuissa. Ideana on hakea sellaista keksimurumaista koostumusta. Taputtele massa vuoan pohjalle ja reunoille niin ylös kuin saat.
Avaa kookosmaitotölkki ja kaavi sitä jähmettynyttä osaa tarvittava määrä. Sulata kookos, suklaa ja kookosöljy varovasti pienessä kattilassa erittäin matalalla lämmöllä, tai vesihauteessa (samassa kattilassa siis). Kaada seos blenderiin taateleiden ja vaniljajauheen kanssa, ja blendaa täydellä teholla hetken, kunnes täyte on täysin sileää.
Kaada täyte pohjan päälle, ja laita vuoka jääkaappiin jähmettymään.
4-5 pehmeää taatelia
ripaus kanelia
pienempi ripaus suolaa
1,7 dl kookosmaitoa (huom! sitä jähmettynyttä osaa)*
6 pehmeää taatelia
60 g raakasuklaata (esim. puhdistamon)
n. 2 rkl kookosöljyä
ripaus aitoa vaniljajauhetta
* Esivalmisteluna laita tölkki kookosmaitoa edellisenä päivänä jääkaappiin.
Muusaa blenderissä/monitoimikoneessa pohjan ainekset muruksi. Tästä pohjasta tulee huomattavasti karkeampi ja vähemmän "taikinamainen" kuin normaalisti raakakakuissa. Ideana on hakea sellaista keksimurumaista koostumusta. Taputtele massa vuoan pohjalle ja reunoille niin ylös kuin saat.
Avaa kookosmaitotölkki ja kaavi sitä jähmettynyttä osaa tarvittava määrä. Sulata kookos, suklaa ja kookosöljy varovasti pienessä kattilassa erittäin matalalla lämmöllä, tai vesihauteessa (samassa kattilassa siis). Kaada seos blenderiin taateleiden ja vaniljajauheen kanssa, ja blendaa täydellä teholla hetken, kunnes täyte on täysin sileää.
Kaada täyte pohjan päälle, ja laita vuoka jääkaappiin jähmettymään.
Koristelin kakun kaakaonibseillä ja kuivatuilla granaattiomenan siemenillä. Sitten vain nauttimaan hyvässä seurassa.
Paljon onnea pienen pojan vanhemmille ja uudelle ihanalle isosiskolle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti