maanantai 9. helmikuuta 2015

Mini-pom-poms

Minulla on kaksi ihanaa pikkusiskoa, joiden kanssa olemme jo vuosia järjestäneet kerran tai kaksi vuodessa Sisters' Night -illan, jolloin saamme viettää yhdessä aikaa ja jutella tyttöjen juttuja. Olemme käyneet mm. ravintolaillallisilla, stand upissa, viime syksynä ulkomaanmatkalla, mutta mukavinta on ollut nyt jo perinteeksi muodostunut blini-ilta.


Tänä vuonna blinit tehtiin Ylen sivuilta löytyneen "Blinit Strömsön tapaan" -ohjeen mukaan ja blineistä tulikin yhtä hienoja ja ennenkaikkia maukkaita kuin Strömsössä. Blinit olivat pinnalta sopivan rapeita ja sisältä täyteläisen pehmeitä. Blinipannut ovat nyt helmikuussa Stockalla kantiksessa, joten kävin hankkimassa sieltä mustan ja punaisen pannun. Keskityimme niihin herkkuihin joista pidämme, joten blinien päälle laitoimme smetanaa, punasipulia mätiä, kylmäsavulohta ja kylmäsavuhärkää. Jälkiruoaksi tein valkosuklaapannacottaa, joka on sopivan kevyttä, mutta makeaa. Pannacotan päälle laitoin tuoreita marjoja.


Valkosuklaapannacotta
 4 hengelle*

3 dl kuohukermaa
1,5-2,5 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
1 dl valkosuklaata

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Kiehauta kerma kattilassa ja pyöräytä mukaan vaniljasokeri. 
Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää heti  pehmenneet liivatelehdet sekä sulanut valkosuklaa.
Kaada seos tarjoiluastioihin ja anna jäähtyä hetken aikaa ennen siirtämistä jähmettymään jääkaappiin.

Pannacotan päälle voi laittaa esimerksiksi marjakastiketta tai tuoreita marjoja.

* Mikäli haluaa runsaat annokset, suosittelen tekemään 1,5 kertaisen määrän.

Halusin tehdä myös pieniä koristeita iltaa varten, ja koska meidän ruokapöydän päällä on moderni kristallikruunu, ajattelin laittaa siitä roikkumaan pieniä pompomeja.


Halusin niistä tietyn sävyisiä ja valmistaa ne mahdollisimman edullisesti, joten käytin materiaalina Tigeristä ostamiani turkoosinvihreitä lautasliinoja. Yhdestä paketista saa tehtyä 7-8 pientä pompomia.


Poistin ensin lautasliinan toiselta puolelta valkoiset paperit. Sen jälkeen leikkasin kaksi lautasliinaa neljään osaan taitoksien mukaan. Seuraavaksi lautasliinoista taitellaan haitari, jonka puoliväkiin laitetaan rautalankaa. Taitellun lautasliinan päät leikataan halutun malliksiksi. Leikkasin näistä pyöreitä, jotta ne muistuttaisivat pioneita. Sen jälkeen lautasliinapaperia nostetaan varovasti yksi kerros kerrallaan ylös. Viimeistelin rautalangan pään lenkiksi, jonka läpi on helppo pujottaa lanka ja laittaa pompom roikkumaan.
Sitten vain koristeet kiinni kristallikruunuun ja nauttimaan illasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti