torstai 15. tammikuuta 2015

Puhdistavia mehuja

Uusi vuosi on vierähtänyt käyntiin lempeän mehupaaston avulla ja kaappien siivouksella. Kun on puhdistanut itsensä, huomaa kaipaavansa uusia energioita myös kotiin. Jos haluaa kokeilla mehupaastoa, suosittelen ensin kolmen päivän puhdistusta, ja jos se tuntuu hyvältä kannattaa kokeilla viikon kestoista kuuria. Itse seurasin Jason Valen 7-päivän kuuria, jossa on valmiit kauppalistat ja reseptit mehujen tekoon (reseptejä seuratessa on tärkeää kuunnella omaa kehoaa eikä mittailla määriä viivottimen kanssa). Tuloksena oli hehkeä iho, ihana, hyvä ja kevyt olo sekä ilo omasta onnistumisesta.

Vihermehu

En joutunut mehustamaan kuurin aikana yksin, koska 1,5v poikani oli hyvänä tsempparina ja mukana maistamassa mehuja sekä aineksia. Sen lisäksi olin mukana Tara Langen järjestämässä Juice Finland facebook-ryhmässä, josta sai paljon vertaistukea ja lisää reseptejä sekä oli todella mielenkiintoista lukea muiden kokemuksia mehupaastosta. Kuurin päätteeksi Tara matkusti Lontooseen Jason Valen mehustusseminaariin ja kertoo kokemuksisiaan blogissaan. Sieltä selviää mm. mikä on Jason Valen mielestä paras mehupuristin.
Omena-porkkana-inkivääri-mehu

Kuurista on nyt viikko ja järjestimme ystäväni kanssa lapsillemme leikkitreffit. Halusin tarjota hänelle raikkaita ja maukkaita mehuja, koska hänellä ei ole vielä omaa mehustinta. Tein omena-porkkana-inkivääri-mehua sekä kurkku-parsakaali-selleri-omena-salaatti-kiwi-mehua. Lounaaksi tarjosin ruokaisaa feta-linssisalaattia, jonka ohje on alla. Isoäitini löysi tuon ohjeen aikoinaan kotivinkistä.

Feta-linssisalaatti
4-6 hengelle

6 dl kasvislientä
2,5 dl vihreitä linssejä
1 valkosipulin kynsi
1 pieni sipuli
3 keskikokoista porkkanaa
1,5 dl tomaattimehua*
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 dl cashewpähkinöitä
100g fetajuustoa**
1 ruukku vihreää salaattia tai pinaatinlehtiä

Kastike

1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl saksanpähkinäöljyä***
Suolaa ja mustapippuria

* En ostanut erikseen tomaattimehua, vaan kiehautin 1,5dl vettä ja sekoitin sinne 2 teelusikallista tomaattipyrettä.
** Juuston ystävänä laitan tähän salaattiin 200g fetajuustoa.
*** Saksanpähkinäöljyn voi halutessaan korvata oliiviöljyllä, mutta saksanpähkinäöljy tuo lisää makua tähän ruokaan.

  1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi kattilassa. Lisää silputtu valkosipuli ja huuhdellut linssit. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  2. Lisää noin puolen sentin kuutioiksi pilkotut porkkanat, silputtu sipuli ja tomaattimehu. Keitä vielä noin 10 minuuttia tai kunnes porkkanat ja linssit ovat kypsiä ja neste on haihtunut lähes kokonaan. Älä keitä linssejä liian kauan etteivät ne rikkoonnu. Anna linssien jäähtyä hieman.
  3. Sekoita kastike oliiviöljystä, saksanpähkinäöljystä ja balsamiviinietikasta. Mausta suolalla ja pippurilla.  Sekoita kastike linssiseokseen ja anna sen jäähtyä huoneen lämpöiseksi.
  4. Tee salaatista tai pinaatinlehdistä peti tarjoilukulhoon. Kaada linssieos salaatin päälle.

     
  5. Lohko kirsikkatomaatit neljään osaan ja asettele ne linssiseoksen päälle.
  6. Murusta feta ja ripottele palat tomaattien päälle.
  7. Viimeistele salaatti cashewpähkinöillä ja nauti hyvässä seurassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti