maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulukalenteri


Olen tehnyt miehelleni joka vuosi Ässät-joulukalenterin ja tänä vuonna siitä tuli poikkeukselliseti metallinhohtoinen. Aiempina vuosina luukuissa on ollut Ässä-arpoja ja kalenterin väritys Porin Ässien peliasujen mukainen eli mustaa, punaista ja valkoista. Meillä Ässien hehkutus johtuu tietysti miehen lapsuudesta asti kannattamasta jääkiekkojoukkueesta.


Aiemmin syksillä huomasin Veikkauksen tuoneen markkinoille liiga-arpoja, joista löytyi myös Ässien logolla oleva arpa. Niitä ei tietenkään saanut pääkaupunkiseudulta ja ehdittyämme vihdoin anopin luokse Poriin sain kuulla joka paikasta eioota. Olin jo menettänyt toivoni tarpoessani lumessa lastenvaunujen kanssa, kunnes eräästä R-kioskista löytyi vihdoin yksi ainoa, kenties Porin viimeinen, Ässien liiga-arpa. Olin iloinen saadessani edes yhden, jonka laitoin tietysti viimeiseen luukkuun. Muut luukut täytin tavallisilla Ässä-arvoilla tuttuun tapaan.


Taittelin ja liimasin paperiliimalla Ikeasta ostetuista metallinhohtoisista lahjapapereista pienet pussit, joihin arvat on laitettu. Luukkuja ei ole numeroitu viimeistä lukuunottamatta, koska sisältö on samanlaista. Kalenteri on aseteltu puutarjottimelle ja lisäkoristeeksi laiton hieman lahjanauhaa.
Meille viime vuosi 2013 oli merkityksellinen sen takia, että mieheni heitti vähän kuin vitsillä vuoden alussa, kun emme vielä tienneet kumpi on tuossa, että Ässien ja minun on tuotava "poika kotiin". Niin me sitten teimme, Ässät ensin voittamalla keväällä mestaruuden ja minä elokuussa, kun synnytin poikamme :) Nyt pojalla on sen verran ikää, että hän mielellään on isänsä seurassa raaputtamassa joulukalenterin Ässä-arpoja. Ensi vuonna saankin sitten tehdää kaksi kalenteria - molemmille omat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti