perjantai 1. toukokuuta 2015

Raaka-mini-porkkanakakut

Tein tällaisia minikokoisia raakaporkkanakakkuja ystäväni vierailua varten. Inspiraation näihin sain FullyRawKristinan youtubevideosta. Olen tehnyt muutaman kerran aiemmin normaalikokoisia porkkanakakkuja silikonisiin vuokiin, mutta näitä minikokoja varten halusin hieman muokata ohjetta.

Pohjaa varten tarvitaan tarvitaan porkkanaa, saksanpähkinöitä, taateleita, inkivääriä, kurkumaa, kanelia ja kookosöljyä.

Porkkanat raastetaan mahdollisimman hienoksi. Käytin tähän Omega Juicer -mehustintani, jotta raaste olisi mahdollisimman kuivaa.
Tehosekoittimeen lisätään noin 3 dl porkkanaraastetta, 1-1,5 dl taatelia, pieni pala tuoretta inkivääriä, 1-2 rkl kookosöljyä, noin 1 tl kurkumaa ja kanelia (oman maun mukaan) sekä pieni ripaus suolaa.

Aineksista sekoitetaan hyväntuoksuinen ja makuinen massa, jota painellaan pieniin vuokiin ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään.
 
Kuorrutukseen laitoin n. 2dl yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä, n. 1 dl taatelia, puolikkaan tuoreen sitruunan mehun, kokonaisen tuoreen appelsiinin mehun, puolikkaan vaniljatangon sekä sormen levyisen viipaleen bionan coconut creamia. Blendasin niitä tehosekoittimessa niin kauan, että koostumus oli tarpeeksi jämäkkää. Jos seos tuntuu liian paksulta, siihen voi lisätä nestettä.


Lopuksi laitoin kuorrutteen pursotuspussiin ja koristelin minikokoiset porkkanakakut. Kakut kannattaa laittaa ilmatiiviiseen astiaan säilytykseen, koska kuorrute hapettuu muutamassa tunnissa, mutta kannen alla ne säilyvät tuoreina. Nämä raa'at porkkanakakut olivat sen verran jytyjä ettei yksi tai kaksi riittivät oikein hyvin.



Namnam ja aurinkoista toukokuuta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti