perjantai 28. marraskuuta 2014

Joulukortti - Riikinkukko

Tässä vielä yksi kortti inspiraatioksi. Se ei ole perinteikkään joulukorttimainen ja halusinkin aikanaan kokeilla jotain erilaista, mutta juhlavaa. Korttipohja on tummanruskeaa helmiäiskartonkia ja sen päällä turkoosinvihreä yksipuolinen helmiäispaperi, jonka reunaan olen kohokuvioinut koristeen. Korttia koristaa riikinkukonsulka sekä pinkki satiininauha ja kauniista kimaltava kristallikoriste.

Kortin sisäpuolella oleva toivotus on printattu valkoiselle helmiäispapereille, jonka alla on samaa turkoosia paperia kuin kortin päällä. Valkoiseen paperiin on myös printattu pinkillä ja turkoosilla kehykset tuomaan ryhdikkyyttä. Fontti on Eccentric Std. Lisäilmettä saa käyttämällä tekstissä eri värejä sekä erikokoisia kirjasimia.


sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Joulukortti - Rusetti

Rusettikortit lähetettiin muutama vuosi sitten, mutta ne ovat ajattoman tyylikkäitä. Halusin, että kortti muistuttaa päältä lahjapakettia ja sen takia käytin siinä 5 cm leveää punaista nauhaa.

Tein nauhaa varten paperiveitselle viillon. Käytin liimateippiä apuna, jotta nauha pysyy jämäkästi paikoillaan. Nauhan päiden viimeistely varten tarvitaan todella terävät sakset, jotta satiininauha ei rispaannu rumasti.

Kortin sisälle tuleva teksti on ensin printattu kuultopaperille ja sen jälkeen kiinnitetty liimateipillä. Kaunis &-merkki on Edwardian Script-fonttia ja vuosiluvun perässä on kauniista kimalta Swarovskin kristalli. Musta ja punainen kehys terävöittävät ja viimeistelevät ilmeen.

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Hääkimppukoru 2

Tämä hääkimppukoru on suunniteltu ja tehty siskoni ystävälle Liisalle yllätyslahjaksi. Morsian oli ollut erittäin ilahtunut saadessaan uniikin kimppukorun, jossa on morsiusparin nimet sekä hääpäivämäärä.

Tällaisen korun voisi myös antaa vaikka polttaripäivänä lahjana morsiamelle. Koru tuo pienen herkän lisän kauniiseen hääkimppuun ja se jää morsiamelle kauniiksi muistoksi hääpäivästä.


Tässä koru morsiamen hääkimpussa hääpäivänä

Joulukortti - Satiininauhat ja kristalli

Halusin tehdä näistä korteista näyttäviä ja ne ovatkin taitettuna A5-kokoa. Kortin reunoihin kohokuvioin kauniit kuviot kuparistanssilla. Kortteja somistaa myös eriväriset sekä erilevyiset satiininauhat. Korttipohjat ja sisäpuolelle printattu jouluntoivotus ovat helmiäissävyistä kartonkia ja paperia. Satiininauhat olen usein käynyt ostamassa Helsingin keskustassa sijaitsevasta Nappitalosta, jossa niitä on laaja valikoima.

Pikkutarkan kohokuvioinnin takia näihin joulukortteihin meni todella paljon aikaa, mutta kun on jotain saanut päähänsä sitä ei niin helpolla luovuta :)


Teksti on printattu Respective Slanted -fontilla. Kehyksissä ja tekstissä toistuu satiininauhojen värit.

Kristallit olivat erivärisiä, joten tein joulukorteistitkin eri väriteemoilla. Tässä kaunis beigen ja ruskean sävyinen kortti. 



tiistai 11. marraskuuta 2014

Joulukortti - Lumihiutaleet

 

Joulukuu lähestyy pikkuhiljaa, joten ajattelin postailla tänne aiempien vuosien joulukorttejani vinkeiksi ja inspiraatioksi. Ensimmäisenä leimasintekniikalla toteutettu kimaltava lumihiutalekortti. Kuvassa kimallus ei harmillisesti erotu kunnolla, mutta luonnossa kortti on ihanan bling :)

Kortissa on käytetty hopean väristä kohopulveria, jossa on glitteriä. Lumihiutaleiden keskelle on kuumaliimattu eri kokoisia Swarovskin kristalleja tuomaan lisää säihkettä.

Lumihiutaleleimasimet on tilatattu aikoinaan Finnstamperista (pienet hiutaleet ja isot lumihiutaleet).
Niiden lisäksi tarvitaan akryyliset taustalevyt, joiden päälle läpinäkyvat leimasimet laitetaan, väritöntä leimasinmustetta, kohopulveria ja kuumailmapuhallin.

Kortin sisäpuolelle on taitettu liimateipillä kiinnitetty valkoinen kuultopaperi, jonka päällä on lumitähti-tarra ja myös sen päällä kristalli. Kuultopaperi ei välttämättä kestä kohopulverin käytössä tarvittavaa kuumailmapuhallinta, joten tarrat ovat silloin hyvä vaihtoehto. Kuultopaperin sisäpuolelle on printattu jouluntoivotus.

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Hyvää isänpäivää!

Vietimme toista isänpäivää ja tein pikkuherran avustuksella hänen isälleen aamiaisbrunssin. Brunssiin kuului paistettua pekonia, munakokkelia, tuoreita croissantteja, leikkelettä, juustoa, salaattia, kurkkua ja miniluumutomaatteja, hedelmäsalaatti keltaisesta kiivistä, kuorituista viinirypäleistä sekä mandariineista, luonnonjugurttia, minikoisia valkosuklaajuustokakkuja ja itsepuristettua porkkana-appelsiinimehua, jonka teossa pikkuherra  keskittyneenä auttoi pudottamalla porkkanoita syöttöaukkoon. Tuli todella hyvää mehua :)


Valkosuklaajuustokakun ohje on Kotilieden sivuilta ja kokeilin sitä ensi kertaa. Tuoreiden marjojen kanssa se toimii todella hyvin. Tein osasta taikinaa pienen kakun iltapäivällä vierailevia isovanhempia varten ja osasta minikoisia juustokakkuja brunssille. Päivänsankari ei niin välitä kakuista, mutta pienet suupalat maistuivat kahvin kanssa.


Valkosuklaajuustokakku

Pohja:
180 g kaurakeksiä, tai 100 g keksiä ja noin 80 g rouhittua tai raastettua suklaata
50 g voita sulatettuna

Täyte:
3 liivatetta
100 g valkosuklaata (1 levy)
100 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Hovi
170 g vaniljalla maustettua tuorejuustoa, esim. Valio Eila
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
  1. Hienonna kaurakeksit ja suklaa tasaiseksi monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pohja. Taputtele keksiseos pohjalle.

  2. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä, vähintään 10 minuuttia. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuustot ja valkosuklaa. Lisää liotetut, kuumaan nesteeseen sulatetut liivatteet.
     
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita kevyesti vaahtoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna täyteen hyytyä seuraavaan päivään.
     
  5. Irrota juustokakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele valkosuklaa-juustokakku syötäväksi viljellyillä oikeilla kukilla, marjoilla tai hedelmillä, tummalla tai valkealla suklaalla esimerkiksi lastuina, rouheena tai konvehteina tai tilanteen mukaan esimerkiksi kakkukynttilöin tai marsipaanikoristein.




Hyvää isänpäivää kaikille isille