perjantai 19. joulukuuta 2014

Paperitähti


Järjestimme vauvakerhomme pikkujoulut viikko sitten. Olin vastuussa koristelusta ja halusin tehdä jotain edullista ja näyttävää, jota voisin käyttää kotonamme juhlien jälkeen. Paperitähdet ovat helppoja tehdä joskin pienemmän kokoiset vaativat hieman enemmän näpräämistä.

Tarvikkeet:

  • Paperia
  • Teippiä
  • Nitoja
  • Sakset tai paperiveitsi
  • Lankaa ja neulaa kiinnittämistä varten

Taittelin A4-kokoisen paperin kapean reunan pidemmän päälle. Sen jälkeen taitoin terävän kulman paperi yli toiselle puolelle. Seuraavaksi leikkasin ylijäävän paperisuikaleen pois. Tuloksena on taiteltu neliö.

Paperi jätetään kolmion malliseksi ja siihen leikataan 5-7 kpl viiltoja, mutta ei aivan loppuun saakka. Tämä vaihe on nopein tehdä tavallisilla saksilla. 

Kolmio avataan neliöksi ja keskimmäiset suikaleet kiinnitetään toisiinsa teipin avulla. Paperi käännetään ympäri ja sama toistetaan seuraaville suikaleille kunnes kolmiuloitteinen sakara on valmis.


Tähteen tarvitaan yhteensä kuusi sakaraa. Ne kannattaa nitoa yhteen kolmen kappaleissa. Sen jälkeen osat niitataan yhteen keskeltä.

Sakarat nidotaan vielä puolivälistä toisiinsa kiinni, jotta ne pysyvät paikoillaan. Lopuksi tähden voi kiinnittää pujottamalla lankaa neulan avulla sakaran läpi. 


Tähtien mitat:
Ø 55 Isot punaiset tähdet (A4 paperista taiteltu)
Ø 35 keskikokoinen valkoinen tähti (A5 paperista taiteltu)
Ø 22 Pieni punainen tähti (A4 paperin ylijäänyt suikale)
Kerhotilaan saatiin väriä paperitähdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti