maanantai 16. kesäkuuta 2014

50-vuotisonnittelukortti miehelle


Minulta tilattiin kortti 50-vuotisjuhliin. Koska en tuntenut juhlakalua, kyselin häntä kuvaavia adjektiiveja ja asioita. Sitten ideat hautumaan ja tässä tyylikäs lopputulos.

Kortin toteutus on helppo, vaikka tekstien sommittelu vie oman aikansa, mutta se mielestäni hauskaa puuhaa. Käytin jälleen wordissä olevia tekstilaatikoita ja wordartia, koska niitä voi liikutella ja muokata kätevästi. Kortti on viimeistelty satiininauhoilla, jotka tuovat hieman juhlavuutta ja väriä.

Tarvikkeet:
  • Mustaa kartonkia / paksumpaa paperia korttipohjaksi
  • Valkoista paperia
  • Satiininauhoja
  • Teippiliimaa
  • Sakset
 

Printtaamisen jälkeen leikkasin kortin kanteen ja sisälle tulevat kartongit sopivan kokoisiksi ja kiinnitin ne teippiliimalla.

Satiininauhaa varten viilsin korttipohjan reunaan paperiveitsellä nauhan levyisen viillon, josta nauha pujotetaan läpi. Nauha kiinnitetään korttipohjaan sisä- ja ulkopuolelle teippiliimalla. Sen jälkeen kapeampi musta satiininauha kiinnitetään leveämmän nauhan päälle teippiliimalla.

Kortti viimeistellään satiininauhoista tehdyllä rusetilla. Käytin sen tekemiseen apuna kuumaliimaa, joka pitää rusetin jämäkästi paikoillaan. Leikkasin ensin pätkät molempia nauhoja. Leveämmästä nauhasta taitetaan reuna puoliväliin, laitetaan kuumaliimaa ja rypistetään sormilla "kiinni". Musta kapeampi nauha solmitaan rusetin ympäri, leikataan ylimääräiset osat pois ja kiinnitetään korttiin kuumaliimalla. 


Kortti on valmis. Paljon onnea syntymäpäiväsankarille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti