tiistai 6. toukokuuta 2014

Ihanat äidit askartelee, osa 2


Askartelimme tänään vauvakerhossa äitienpäiväkortteja vauvojemme isoäideille. Olin suunnitellut kortin, jossa on irroitettava magneettiosa, jonka voi laittaa esimerkiksi jääkaapin oveen ilostuttamaan päivää.

Vauvojen kuvat on käsitelty koruhartsilla, joka tekee pinnasta kiiltävän ja kestävän. Esivalmistelin kotona myös korteissa käytettävät koristeet, jotta jokainen ehtisi tehdä omat korttinsa kerhon aikana. Käyttämiämme kukan terälehtiä voi leikata myös saksilla, mutta koska meitä oli niin monta Sizzixin laitteesta oli tällä kertaa todella paljon apua.

Tarvikkeet:
  • Korttipohja
  • Erivärisiä papereita koristeita varten
  • Vauvan kuva (koruhartsi käsittely ei ole välttämätön)
  • Magneetti
  • Liimateippiä
  • Kuumaliimaa

Koristeet kiinnitetään korttipohjaan liimateipin avulla. Korttiin jätetään yksi isompi kukka, jonka päälle magneetti kiinnitetään. Siten korttiin ei jää tyhjää kohtaa, kun magneetti otetaan pois. Vauvan kuva ja sen alla olevat kukat on kiinnitetty kuumaliimalla, jotta se olisi mahdollisimman kestävä ja tässä tapauksessa kuivuu myös nopeasti. Myös magneetti kiinnitetään kuumaliimalla.

Magneetti kiinnitetään korttiin kaksipuolisen paksun tarran avulla. Tarra pitää magneetin hyvin kiinni kortissa, mutta irtoaa jättämättä jälkiä. En tiedä tuon tarran varsinaista nimeä, mutta sillä voi kiinnittää esimerkiksi auton parkkitunnuksen tuulilasin sisäpuolelle.Korteista tuli aivan ihania ja minusta oli hienoa nähdä miten jokainen loi täysin oman versionsa yhdistellen värejä ja kuvoita haluamallaan tavalla. Oli taas ilo askarrella upeiden ja luovien naisten kanssa.

Kuumaliimaus käynnissä.
Kortit matkaavat nyt ilahduttamaan isoäitejä.


1 kommentti: